Relaxatie therapie

 

Verlicht stress, spanning en druk 

creëer rust, genezing en balans 

in je lichaam, in je ziel en in je geest. 

 

Wat is relaxatie therapie? 

In relaxatie therapie kan je verschillende technieken gebruiken om tot een mentale, emotionele, en fysieke staat van rust, harmonie en balans te komen. Stress ligt aan de basis van vele mentale, emotionele en lichamelijke problemen. In deze maatschappij leeft dan ook de grote valkuil om stress je leven te laten besturen. Wanneer stress stuurt, neem je haastige, onafgestemde beslissingen, mis je vele lichamelijke en intuïtieve signalen of alarmbellen, of weet je niet hoe je de ruimte kan nemen om even stil te staan en op adem te komen. Kunnen afdalen naar een staat van rust is enorm belangrijk om helderheid te creëren en om je intuïtie en je hartsverlangens te leren aanvoelen. Van hieruit bouw je namelijk een werk-leef-balans ritme op dat afgestemd, plezierig en voldoening gevend aanvoelt.

Wanneer je bepaalde relaxatie technieken leert gebruiken, of jezelf regelmatig een moment van zelfzorg gunt, dan leert je lichaam om op een heel andere manier met stress om te gaan. Je zal bijvoorbeeld minder of niet meer reageren vanuit een vecht-vlucht-bevries reactie, maar vertrouwen op je eigen innerlijke rust en kracht.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst nemen we de tijd om samen af te stemmen. Waar liggen je noden, zijn er bepaalde thema’s die hoog opspelen of uitdagingen waar je mee worstelt? 

Aan de hand van deze informatie kiezen we intuïtief een verdere focus of richting voor de sessie(s).

Er zijn verschillende mogelijkheden waartoe we geleid kunnen worden. Ook bij deze behandelingen werken we op de verschillende niveaus van het zijn: mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel (wel)zijn.

 

Energetische heling zal vooral ervaren worden als een moment om volledig tot rust te komen. Het is mogelijk om verlichting in stress, spanning en pijn te ervaren. Verder kan deze behandeling ondersteuning bieden bij het vrijmaken van blokkades en densiteit in het lichaam zodat nieuwe energie kan binnenstromen. Dit is een zeer intuïtieve sessie waarbij de complexiteit en diepgang afhankelijk is van wat er op dat moment nodig is voor je hoogste goed. Dit is een sessie waarin Reiki, Alchemie en soundhealing samenvloeien tot een verweven geheel.

 

Meditatietechnieken zoals visualisatie kunnen gebruikt worden voor het leren beheersen van onze bewuste en onbewuste geest. Je leert zo ook afstemmen met en afdalen naar je lichaam om zelf jouw realiteit te gaan creëren via jouw innerlijke wereld, via jouw hart(portaal). In deze meditaties die ik jou kan aanleren, maken we vooral gebruik van alchemie, symbolisatie en intuïtie. 

 

Quantum alchemie kan ondersteuning bieden bij het verwerken en transmuteren van trauma (bv. intergenerationeel trauma) en bij het creëren van zelfinzicht, erkenning, begrip, helderheid. Je gaat via deze technieken namelijk afdalen naar de kern van de blokkade die vaak verscholen zit achter vele laagjes bescherming. Vanuit die kern kunnen we dan je traumatische verhaal herschrijven en verwerken (dit vanop een gezonde afstand, zonder in herbeleving te gaan) of m.a.w. je gaat de traumatische inprent op de niveaus van je zijn herprogrammeren zodat de blokkade opgelost wordt. Dit gebeurt in een hypno-meditatieve staat van zijn waardoor weerstand zachter te doorbreken valt en toegang tot je onderbewuste groter is. Uiteraard gebeurt dit in een veilige holding en op jouw tempo.

 

Op het einde van de sessie doen we nog een nabespreking waarin we tips en handvaten bespreken om het effect van de sessie op de meest optimale manier verder te integreren. Ruimte nemen voor een belichaamde integratie zal een grotere impact en een blijvend effect creëren.

 

 

Relaxatietherapie kan binnen Praktijkhuis Authent'iek bij: 

Lieselore De Cock: beschikbaar op dinsdag en vrijdagnamiddag

Een sessie van 60 - 75 minuten kost 65 euro 

 

Wat is alchemie?

Voor wie graag wat theoretische achtergrond leest:

Kortweg gezegd gaat alchemie over transmutatie. Het omzetten van metaal (de ruwe zelf) naar goud (de hogere zelf) is een heel gekende metafoor voor dit proces. Het alchemische proces is geactiveerd wanneer je de duisternis (onderbewustzijn) naar het licht (bewustzijn) brengt. In het alchemische proces wordt er ook van uitgegaan dat we eerst zullen openbreken, m.a.w. een heel moeilijke periode ervaren, om dan het tegenovergestelde te kunnen ervaren, namelijk terug samenkomen, een harmonisch geheel vormen (ook wel Solve et Coagula genoemd in het Latijn).

 

In het alchemische proces komen o.a. de 4 elementen, aarde, water, vuur, lucht, alsook ether, kleuren, sensaties, zintuigelijke waarnemingen en archetypes aanbod. Hierbij is de ontwikkelen en de kracht van het verbeeldingsvermogen enorm belangrijk en waardevol om dat innerlijke alchemische proces te gaan begeleiden en sturen. Vandaar dat ik heel veel gebruik maak van symbolisatie en visualisatie waarin voorgaande opsommingen rijkelijk in naar voren komen.

 

Ik zie mijzelf (en alle andere wezens op deze aarde) als een medium waardoor de helende energieën/frequenties kunnen stromen. En met behulp van de natuurlijke elementen, alchemie en mijn etherische team helpen we jou graag verder op weg om je eigen zelfgenezend systeem te bekrachtigen en te activeren zodat ook jij je durft openen voor deze doorstroming van helende, harmonische frequenties en energieën. Een ware alchemist weet namelijk dat de kracht opgebouwd moet worden van binnenuit. Niemand anders kan die kracht naar buiten brengen buiten jezelf. Ik kan je uitnodigen, warm maken, ruimte creëren, spiegelen, ondersteunen, herinneren… maar alleen je eigen ziel kan jou initiëren, alleen jij kiest of je openstaat voor groei en transmutatie en alleen jij bepaald wat en hoeveel je toelaat. Ik ben een soort ankerpunt op jouw pad en we gaan samen in co-creatie, maar het is jouw hogere ziel en innerlijke kracht dat de alchemische transmutatie binnen in en buiten jou creëert en integreert.  

Indien er vragen zijn mail gerust!