Relaxatie therapie

Verlicht stress, spanning en druk 

creëer rust, genezing en balans 

in je lichaam, in je ziel en in je geest. 

 

Wat is relaxatie therapie? 

In relaxatie therapie kan je verschillende behandelvormen en technieken gebruiken om tot een mentale, emotionele, en fysieke staat van rust, harmonie en balans te komen. In deze praktijk wordt voornamelijk gebruik gemaakt van alchemische visualisatie en meditatie technieken en energetische therapie. 

 

Stress ligt aan de basis van vele mentale, emotionele en lichamelijke problemen. In deze maatschappij leeft dan ook de grote valkuil om stress je leven te laten besturen. Wanneer stress stuurt, dan neem je haastige niet-afgestemde beslissingen, dan mis je vele lichamelijke en intuïtieve signalen of alarmbellen, of dan weet je niet hoe je de ruimte kan nemen om even stil te staan en op adem te komen. Kunnen afdalen naar een staat van rust is enorm belangrijk om je intuïtie en je hartsverlangens te leren aanvoelen. Van hieruit bouw je namelijk een werk-leef-balans ritme op dat goed en voldoening gevend aanvoelt.

Wanneer je bepaalde relaxatie technieken leert gebruiken, of jezelf regelmatig een moment van zelfzorg gunt, dan leert je lichaam om op een heel andere manier met stress om te gaan. Je zal bijvoorbeeld minder of niet meer reageren vanuit een vecht-vlucht-bevries reactie, maar vertrouwen op je eigen innerlijke rust en kracht.

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Afstemmen

Allereerst nemen we de tijd om samen af te stemmen. Waar liggen je noden en verlangens? Zijn er bepaalde thema’s die hoog opspelen? Of uitdagingen waar je mee worstelt? Of heb je gewoon nood aan rust? 

Aan de hand van deze informatie kiezen we een verdere focus of richting voor de sessie.

 

2. Relaxatie therapie 

Er zijn twee mogelijkheden. Je kan kiezen voor één van de twee of voor een combinatie van de twee.

Energetische heling

 • Ontvang vanuit volledige ontspanning en rust. 
  • Ben je opgebrand of heb te veel (weg)gegeven? Heb je nood aan zelfzorg en rust? Zijn er blokkades die je tegenhouden? Dan is deze sessie iets voor jou: ik behandel jou, en jij ontvangt.
  • Dit is een behandeling waarbij Reiki en Alchemie samenvloeien in een helende dans van transmuterende energie.

 

Meditatie, alchemie en visualisatie 

 • Laat je begeleiden doorheen diverse meditatietechnieken. 
  • Zou je graag technieken aanleren, oefenen en toepassen? In deze sessies begeleid ik je doorheen afgestemde technieken die jij dan thuis verder kan gebruiken en integreren. 
  • Het leren beheersen van onze bewuste én onbewuste geest, het leren afstemmen met ons lichaam, en het laten doorstromen van onze emoties en energie, is heel belangrijk omdat we onze realiteit creëren vanuit deze innerlijke wereld.

 

3. Integratie 

 • Op het einde van de sessie doen we nog een korte nabespreking. We bespreken indien van toepassing nog enkele tips en handvaten om het effect van de sessie op de meest optimale manier verder te integreren. Het is tenslotte de bedoeling dat deze relaxatie sessies een blijvend effect kunnen hebben op jouw dagdagelijks leef-werk-balans niveau. 

 

Relaxatietherapie kan binnen Praktijkhuis Authent'iek bij: