Dewi Hannon

Houdt van het unieke verhaal van ieder individu en hoe kunst en creativiteit voor nieuwe ontdekkingen kunnen zorgen.

 

 • Master klinische psychologie (UGent, 2018)
 • Bachelor na bachelor creatieve therapie – medium beeld (Arteveldehogeschool, 2022)

 

Een vijftal jaar terug deed ik mijn eerste ervaring op als psycholoog in een centrum geestelijke gezondheidszorg. Ondertussen werk ik sinds drie jaar als lector en afstudeerrichtingscoördinator binnen de opleiding bachelor toegepaste psychologie aan hogeschool VIVES. Vanaf augustus 2022 combineer ik dit met Praktijkhuis Authent’iek.

 

Je kan bij mij terecht voor individuele gesprekken of sessies beeldende therapie (individueel of in kleine groep). Alle mogelijke vragen op vlak van jouw gevoelens, gedachten, relaties… kunnen daarbij aan bod komen. Ik vertrek graag vanuit jouw unieke verhaal en hoe jou dat gevormd heeft tot wie je nu bent. Samen kijken we wat helpend of helend kan zijn om stukjes van je verhaal te (her)schrijven. Dat kan via gesprekken, maar we kunnen ook via creatieve technieken aan de slag. Soms is het gemakkelijker om moeilijke thema’s aan bod te brengen via een ander medium dan het spreken. We kunnen aan de slag met verf, klei, pastelkrijt, houtskool… Door te tekenen, schilderen of kleien ontdek je nieuwe dingen of kunnen we met gekende thema’s aan de slag (identiteit, faalangst, lichaamsbeleving, ik en de ander…). Zowel in het spreken als in het creatief bezig zijn, ligt de focus nooit op wat ‘goed’ of ‘juist’ is. De focus ligt op jouw persoonlijke proces en verhaal en ik pas me zo veel als mogelijk aan om een begeleiding op maat uit te stippelen, aansluitend bij jouw vraag en/of noden.

 

Met welke vragen kan je bij mij terecht?

 • Heb je het gevoel van vast te lopen? Zie je even door de bomen het bos niet meer?
 • Ervaar je twijfels of moeilijkheden rond je identiteit?
 • Loop je meermaals in dezelfde valkuilen of merk je patronen die zich herhalen in je leven die je liever doorbroken zou zien?
 • Wil je werken aan je zelfbeeld, perfectionisme, faalangst…?
 • Ervaar je emoties zoals verdriet, kwaadheid of angst waar je geen weg mee weet?
 • Wil je ontdekken wat jouw krachten zijn?
 • Weet je niet goed hoe om te gaan met een aangrijpende gebeurtenis in je leven (trauma, verlies…) en zoek je naar iemand die je hierin kan bijstaan?
 • Zoek je naar manieren in het omgaan met stress en spanning?
 • Of kan je helemaal niet benoemen waar je het op dit moment moeilijk mee hebt, maar voel je dat er iets niet klopt?

Je bent meer dan welkom voor een eerste gesprek van waaruit we samen kijken wat ik voor jou kan betekenen. Ik werk niet met een vast aantal sessies. Therapie vraagt tijd en die tijd wil ik samen met jou nemen. We kijken wat nodig is en stippelen een traject uit. De frequentie van de gesprekken (wekelijks, om de twee weken…) bekijken we ook samen.

 

Meer info: https://www.vindeentherapeut.be/therapeut/dewi-hannon-deerlijk.html

 

Kostprijs: € 65 voor een sessie van ca. 50 min.